Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku
XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł węglowodanów. W XVIII wieku
został wyparty przez ziemniaki, a obecnie przeżywa swój renesans. Mąka z
topinamburu jest bogatym źródłem błonnika oraz żelaza (20% dziennego
zapotrzebowania), potasu (110,5% dziennego zapotrzebowania) i witaminy B1
(15,45% dziennego zapotrzebowania). Ze względu na dużą zawartość wielocukru –
inuliny, topinambur może być pomocny głównie diabetykom. Inulina jest również
naturalnym prebiotykiem, który wspomaga flore bakteryjną i poprawia perystaltykę
jelit. Składniki: mąka z topinamburu* 100% *produkt rolnictwa
ekologicznego
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.