NATURALNY Olejek eteryczny SANDAŁOWY 10 ml

2884_1596
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,76 zł 22.76
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: eFiore
Kod produktu: SI/792/792

Opis

Olejek eteryczny SANDAŁOWY

(Amyris Balsamifera Oil)

Drzewo sandałowe znane jest ze swoich tajemniczych właściwości zarówno zdrowotnych, jak i magicznych. Od stuleci przypisuje mu się rolę afrodyzjaku mającego podnosić sprawność seksualną, a aromat olejku często bywa wykorzystywany jako składnik zmysłowych perfum. Olejek sandałowy może mieć również pozytywny wpływ na zasypianie.

Naturalny olejek sandałowy uzyskuje się z drzazgi drzewa sandałowego. Ma głęboki, zmysłowy, balsamiczny zapach. 
Wykorzystywany przede wszystkim do pięlęgnacji skóry. Działa aromaterapeutycznie: relaksująco i odprężająco. Pochodzi z Indi lub Indonezji.

Używany od tysiącleci w Indiach, doskonały dodatek do perfum, stosowany jest również w tak trudnych do leczenia stanach zapalnych skóry jak łuszczyca. Aby przygotować specjalną mieszankę do przemywania, rozpuszczamy w jednej łyżce stołowej oleju roślinnego (ze słodkich migdałów, avocado czy morelowym) dwie krople olejku sandałowego oraz dwie krople olejku bergamotowego i jedną kroplę olejku lawendowego. Miksturą smarujemy zmienione chorobowo miejsca na skórze jeden lub dwa razy dziennie. Musimy pamiętać o tym, iż ze względu na bardzo wysoką cenę olejku sandałowego bywa on fałszowany przez dodawanie syntetycznych substancji zapachowych czy rozpuszczalników, dlatego należy kupować go tylko u sprawdzonych dostawców. 

Olejek z drzewa sandałowego na działanie antyseptyczne i antybakteryjne na skórę. Redukuje zmarszczki, wygładza. 
Olejek sandałowy podobnie jak inne olejki eteryczne stosuje się na skórę po wymieszaniu z innym olejem roślinnym. 
Redukuje stany zapalne przy egzemach i trądziku. Wygładza suchą i starzejącą się skórę.

Stymuluje system odpornościowy, wtarty bezpośrednio na węzeł chłonny pomoże zwalczyć infekcję i ból gardła.
Reguluje czynność układu hormonalnego, korzystnie wpływa na psychikę w okresie przekwitania.



Sposób otrzymywania: Olejek otrzymuje się poprzez destylację drzazgi drzewa sandałowego z parą wodną.

Właściwości: antyseptyczne, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, przeciwbólowe, antydepresyjne, tonizujące, uspokajające, afrodyzjak, łagodzi objawy przeziębienia.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • masaż wygładzający, relaksujący, odprężający
  • inhalacje przy nieżytach dróg oddechowych, infekcjach
  • naturalne aromatyzowanie i dezynfekcja powietrza
  • kąpiel - wygładza suchą i starzejąca się skórę
  • płukanie włosów zwalcz łupież i łojotok
  • dodatek wzbogacający kremy, mleczka i balsamy do ciała, szampony
  • wyrównuje koloryt skóry
  • dodatek do naturalnych olejów bazowych

Przeciwwskazania: Olejek o silnym działaniu, nie stosować więcej niż 2 krople na jeden zabieg.

 

Dla przyszłej Mamy: Brak przeciwwskazań

Zapach: Głęboki, zmysłowy, balsamiczny, bardzo trwały

Kolor: Brązowy

Przechowywanie : Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

INCI: Amyris Balsamifera Oil


Poj: 10ml, buteleczka z ciemnego szkła


Kraj pochodzenia: Indie

Naturalne olejki eteryczne są czystym, nierozcieńczonym koncentratem z roślin, leczą, ale trzeba z nimi postepować ostrożnie, przed użyciem do masażu rozcieńczać w naturalnym olejku bazowym (np. ze słodkich migdałów, morelowym, avocado, jojoba, itp) lub w przypadku inhalacji dodawać do kąpieli wodnej, aby nie uszkodzić czy podrażnić naskórka.

Olejki eteryczne mogą być używane pojedyńczo lub mieszane z innymi dla wzmocnienia aromatu lub uzyskania nowego zapachu.

WAŻNE: Olejki należy przechowywać w chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego oraz zakręcać pojemnik bezpośrednio po jego użyciu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Najmniej trwałymi olejkami są olejki cytrusowe, które można przechowywać do 18-stu miesięcy. Olejki korzenne, drzewne są najtrwalsze a ich okres przydatności może wynieść do czterech lat. Olejki, które z czasem stają się mętne nie nadają się już do użycia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl