Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385g
Opis
ZDROWA
ŻYWNOŚĆ
Makaron
spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z
korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To
tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie
posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych
przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Składniki:
woda
oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
Wartość
odżywcza w 100 g:
Wartość
energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz:
0 g
w
tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany:
0 g
w
tym cukry: 0 g
Błonnik:
4 g
Białko:
0,2 g
Sól:
0 g
Informacja
alergenna:
Produkowano
w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny
Proponowane
sposoby przygotowania:
Sposób
przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób
przygotowania II : Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób
przygotowania III : Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej
potrawy.
Zalecane
warunki przechowywania:
Przechowywać
w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej
wodzie przez maksymalnie 2 dni.
NAH
Foods Ltd
5A
Watkin Road
Wembley,
HA9 0NL
Wielka
Brytania
Opakowanie:
masa
netto 385g
masa
netto po odsączeniu 300g