Kakao Kruszone 250 g
Opis
Kakao kruszone 250g
Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw.
Super zdrowy produkt
Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.
KRUSZONE KAKAO POPROSZĘ!
Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.
Składniki:
Pokruszone ziarna kakao
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 646 kcal / 2713 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 46 g |
- kwasy nasycone | 30 g |
Węglowodany, w tym: | 33 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0 g |
.
Kraj pochodzenia:
Peru
zdjecie podglądowe
data przydatności : na opakowaniu