Korzeń Maca - 100g Proszek
Opis
Korzeń Maca
Ekstrakt 4:1
Kraj pochodzenia: Peru
Seria: BIO-LINE
Opakowanie: Doypack
Waga: 100g
Maca od setek lat jest uprawiana przez peruwiańskich Indian dla jej, wyjątkowo bogatych w składniki odżywcze, korzeni. Korzeń Maca jest biologicznie bogaty w cukry i proteiny. W jego składzie znajdziemy 60% węglowodanów, 10% białka, 8,5% błonnika i 2,2% tłuszczów. Dodatkowo zawiera urydynę, kwas jabłkowy, sterole i glukozynolany.
Suszony korzeń Maca jest bogaty w witaminy B1, B2, B3 i C oraz esencjonalne minerały tj.: wapń, fosfor, magnez, potas, sód, miedź, cynk, mangan, żelazo, selen i bor oraz aż 20 zdrowych kwasów tłuszczowych, w tym kwas linolenowy, kwas palmitynowy i kwasów oleinowy. Maca zawiera także 19 aminokwasów oraz polisacharydy.
Spożywanie korzenia Maca wpływa wzmacniająco na system immunologiczny, poprawia funkcjonowanie mózgu oraz usprawnia działanie organizmu.
Maca może także pomóc spowolnić procesy starzenia się, zmniejszyć ryzyko osteoporozy i anemii. Wpływa także łagodząco na objawy wywołane huśtawką hormonalną u kobiet tj. bóle miesiączkowe i menopauza. Maca jest także znana z pozytywnego wpływu na libido.
Skład: sproszkowany 100% organiczny korzeń Maca (Lepidium meyenii).
Sposób użycia: zaleca się spożywać 5 gram dziennie, rozpuszczając w wodzie lub ulubionym napoju.
Maca ze względu na swój bogaty skład i wysoką zawartość białka jest szczególnie polecana w diecie wegańskiej i wegetariańskiej oraz w przypadku osób o zwiększonej aktywności fizycznej.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać
w miejscu suchym, ciemnym w temperaturze poniżej 25oC. Po otwarciu zużyć w ciągu 6 miesięcy.