Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
ING Bank Śląski
67 1050 1445 1000 0090 8055 9652
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Błyskawiczna dostawa

 

Zamów do godziny 12:00 a towar otrzymasz już następnego* dnia!

beznazwy-1[1].png  

 

NATURALNE Mydło ROKITNIKOWE z OLEJKAMI 120g

19.99
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 000003011000411112315

Indeks/kod produktu: 000003011000411112315

Waga: 0.12 kg

Producent: efiore

Opis produktu NATURALNE Mydło ROKITNIKOWE z OLEJKAMI 120g

NATURALNE MYDŁO
WYKONANE TYLKO I WYŁĄCZNIE Z NATURALNYCH OLEJKÓW I MASEŁ

ROKITNIKOWE

koi, nie podrażnia, regeneruje,

do codziennego stosowania dla skóry zmienionej chorobowo, zniszczonej

Mydło proste w składzie, w ciemno żółtym kolorze, dedykowane osobom o bardzo wrażliwej skórze, które nie mogą stosować tradycyjnych kostek drogeryjnych, żeli czy innych kosmetyków do mycia.
Mydło zawiera w sobie tylko wysokiej jakości naturalne składniki.
Leżakowało min. 3 miesiące, jest bardzo łagodne, dobrze się pieni, dość twarde, nie zużywa się szybko, jak tradycyjne mydła glicerynowe.

Olej rokitnikowy chroni przed promieniowaniem i toksycznym działaniem lekarstw

W medycynie naturalnej olej z rokitnika stosuje się, by przeciwdziałać negatywnym skutkom działania promieni rentgenowskich i toksycznemu oddziaływaniu lekarstw. Wszystko dzięki zawartym w nim kwasom organicznym. Warto wiedzieć, że olej rokitnikowy podawano rosyjskim astronautom jako ochronę przed promieniowaniem.

Rokitnik na choroby skóry

Napary z liści i olej z rokitnika (w formie okładów) stosuje się w licznych schorzeniach skóry, by przyśpieszyć proces gojenia, m.in. w oparzeniach, odmrożeniach, odleżynach, uszkodzeniach skóry przez promienie słoneczne i rentgenowskie, w przypadku trudno gojących się ranach i grzybicach. Co ciekawe, w niektórych krajach rokitnika używa się przy uszkodzeniach skóry po promieniowaniu nuklearnym, czyli przy poparzeniach na skutek wybuchów jądrowych.

Rokitnik - zastosowanie w kosmetyce

Rokitnik, ze względu na sporą dawkę beta-karotenu, barwi na pomarańczowo. W związku z tym jest naturalnym barwnikiem dodawanym do wszelkiego rodzaju kosmetyków - m.in. do płukanek koloryzujących do włosów i samoopalaczy (poprawia i wyrównuje koloryt skóry, nadając jej złocisty odcień).

Olej z rokitnika jest dodawany także do szamponów i odżywek do włosów, ponieważ, dzięki wysokiemu stężeniu polifenoli, witamin i minerałów, regeneruje ich strukturę, a tym samym wpływa na elastyczność i połysk kosmyków. Poza tym kosmetyki do włosów z dodatkiem oleju z rokitnika wykorzystuje się pomocniczo w leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów (gdyż olej stymuluje wzrost włosów).

Rokitnik jest również dodawany do kremów, m.in. tych przeznaczonych do pielęgnacji skóry suchej, starzejącej się. Poza tym jest wykorzystywany do produkcji preparatów do opalania się (pełni rolę naturalnego blokera promieni UVA i UVB).



http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/rokitnik-w-kuchni-i-kosmetyce-wlasciwosci-lecznicze-rokitnika_37207.html

Olej rokitnikowy chroni przed promieniowaniem i toksycznym działaniem lekarstw

W medycynie naturalnej olej z rokitnika stosuje się, by przeciwdziałać negatywnym skutkom działania promieni rentgenowskich i toksycznemu oddziaływaniu lekarstw. Wszystko dzięki zawartym w nim kwasom organicznym. Warto wiedzieć, że olej rokitnikowy podawano rosyjskim astronautom jako ochronę przed promieniowaniem. Rokitnik na choroby skóry, napary z liści i olej z rokitnika (w formie okładów) stosuje się w licznych schorzeniach skóry, by przyśpieszyć proces gojenia, m.in. w oparzeniach, odmrożeniach, odleżynach, uszkodzeniach skóry przez promienie słoneczne i rentgenowskie, w przypadku trudno gojących się ranach i grzybicach. Co ciekawe, w niektórych krajach rokitnika używa się przy uszkodzeniach skóry po promieniowaniu nuklearnym, czyli przy poparzeniach na skutek wybuchów jądrowych. Rokitnik, ze względu na sporą dawkę beta-karotenu, barwi na pomarańczowo. W związku z tym jest naturalnym barwnikiem dodawanym do wszelkiego rodzaju kosmetyków - m.in. do płukanek koloryzujących do włosów i samoopalaczy (poprawia i wyrównuje koloryt skóry, nadając jej złocisty odcień). Olej z rokitnika jest dodawany także do szamponów i odżywek do włosów, ponieważ, dzięki wysokiemu stężeniu polifenoli, witamin i minerałów, regeneruje ich strukturę, a tym samym wpływa na elastyczność i połysk kosmyków. Poza tym kosmetyki do włosów z dodatkiem oleju z rokitnika wykorzystuje się pomocniczo w leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów (gdyż olej stymuluje wzrost włosów). Rokitnik jest również dodawany do kremów, m.in. tych przeznaczonych do pielęgnacji skóry suchej, starzejącej się. Poza tym jest wykorzystywany do produkcji preparatów do opalania się (pełni rolę naturalnego blokera promieni UVA i UVB).

Mydło idealne do twarzy, nie podrażnia nawet najbardziej wrażliwej skóry, można stosować codziennie nawet do pielęgancji

niemowląt i małych dzieci.

Wskazania:
- skóra skłonna do wyprysków, podrażnień, alergi
-  cera szara, zniszczona, zmieniona chorobowo
- zmiany skórne, odleżyny, przemywanie ran
- trądzik młodzieńczy, różowaty

- pieluszkowe zapalenie skóry

 

Skład: Olej kokosowy, Masło Shea nierafinowane, Olej z rokitnika, Oliwa z oliwek, Olej rycynowy, ług (woda destylowana, NaOH)
INCI: Aqua, Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Olea Europaea Fruit Oil, Sodium Hydroxide, Ricinus Communis Seed Oil, Sea Buckthorn

Waga: 120g
Mydło zapakowane w celofan z etykietą i kokardką
Producent: e-FIORE

Masz pytania?

:
:
:
:

Opinie

Ocena:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: