Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
ING Bank Śląski
67 1050 1445 1000 0090 8055 9652
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Darmowa dostawa

 

DARMOWA DOSTAWA

już od 125 zł !

Płatności natychmiastowe

  banner_bluemedia.png

Olej Lawendowy esencja 30 ml Bio-Line

16.99
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 5904528736145

Waga: 0.1 kg

Producent: Chem Point Sp. z o.o.

Opis produktu Olej Lawendowy esencja 30 ml Bio-Line

Opis

Lawenda rośnie w całej Europie, jednak najwyższej jakości gatunki lawendy pochodzą z basenu Morza Śródziemnego. Lawenda wąskolistna charakteryzuje się bardzo intensywnym, przyjemnym zapachem i niebiesko-fioletowymi kwiatami.

Lawenda słynie z działania antydepresyjnego, kojącego, relaksującego. Odpręża zarówno ciało jak i umysł. Kwiaty lawendy to jednak nie tylko piękny zapach, ale i ogromna ilość garbników. Lawenda to roślina i mocnym działaniu antyseptycznym i przeciwgrzybicznym, dzięki czemu polecana jest do stosowania przy problemach skórnych, np. z trądzikiem.


Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.

Skład

Olej z kwiatów lawendy wąskolistnej - 100% naturalny (Lavandula ANgustfolia flower oil 100%)


Stosowanie

Olej z kwiatów lawendy można stosować w przemyśle kosmetycznym, może być używany jako dodatek do olejków, emulsji i kremów, jak również można stosować go w aromaterapii.

- dodatek do kremów, balsamów

- może być stosowany jako olejek do masażu (wymieszaj go z olejem bazowym) - masaże z lawendą poleca się przy chorobach reumatycznych, osłabieniu, przeziębieniu

- kąpiel aromaterapeutyczna - lawenda działa relaksująco i uspokajająco, łagodzi migrenowe bóle głowy

- zastąpi płyn do płukania, nada pranym rzeczom przyjemny zapach

- skrop róg poduszki olejkiem z lawendy - działa kojąco i ułatwia zasypianie

- uzupełnij pusty wkład odświeżacza powietrza w samochodzie

- zastąpi płyn do płukania, wystarczy dodać do wody kilka kropli

- nada subtelny, przyjemny zapach w mieszkaniu - wystarczy, że dodasz kilka kropli do świec aromaterapeutycznych

- inhalacja, kompres, kąpiel stóp

 

Olej lawendowy powinien być przechowywany w oryginalnych ciemnych buteleczkach. Należy go przechowywać w miejscu ciemny i chłodnym, w temperaturze od 7*C do 25*C. Olej należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światła.

 


Przeciwwskazania

Należy unikać kontaktu olejku z oczami. Nie stosować na uszkodzonej powierzchni skóry oraz na skórze wystawionej na działanie promieni słonecznych.

Olejek służy wyłącznie do użytku zewnętrznego.

 

 

 

 

Poleć produkt

:
:
: