Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
ING Bank Śląski
67 1050 1445 1000 0090 8055 9652
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Darmowa dostawa

 

DARMOWA DOSTAWA już

          od 125 zł !

Płatności natychmiastowe

  banner_bluemedia.png

Mocznik kosmetyczny - nawilża, złuszcza i regeneruje 1kg (CZDA)

10.99
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 09877

Indeks/kod produktu: 7832942984

Waga: 1 kg

Producent: 4Magic

Opis produktu Mocznik kosmetyczny - nawilża, złuszcza i regeneruje 1kg (CZDA)

Mocznik kosmetyczny - nawilża, złuszcza i regeneruje suchą i popękaną skórę

Skład INCI/Ingredients: Urea

Mocznik to biały bezwonny proszek, który posiada właściwości higroskopijne, przez co wykazuję znaczący wpływ na intensywne nawilżenie naskórka (to jeden z najważniejszych składników NMF, czynnika nawilżającego skórę). Sprawia, że skóra staje się wyjątkowo nawilżona, zregenerowana, gładka i jędrna. Sprawdzonym rozwiązaniem jest łączenie mocznika kosmetycznego z kwasem mlekowym (stabilizator) , salicylowym, lanoliną i gliceryną.  Mocznik bardzo szybko i łatwo rozpuszcza się w wodzie i alkoholu, nie rozpuszcza się w tłuszczach.

Zalecane dozowanie: 1 - 15%.

Właściwości mocznika:

W zależności od stężenia mocznik działa keratoplastycznie, nawilżająco i ujędrniająco (stężenie 1-10%) lub keratolitycznie (złuszczająco), przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie (przy stężeniu powyżej 10%). Mocznik rozmiękcza i uelastycznia skórę. Jest substancją bardzo uniwersalną. Znajdzie zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju skóry.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie jako składnik toników, serum nawilżającego skórę, żeli pod prysznic, nawilżających kremów, balsamów i maści dla popękanej skóry.

  • Może być stosowany w kosmetykach do problematycznej (zmiany łuszczycowe, AZS) i bardzo suchej skóry.

  • Jest popularnym składnikiem produktów do cery trądzikowej (ze względu na właściwości keratolityczne).

  • Stosuje się go w kremach do stóp i do rąk (zazwyczaj w stężeniu powyżej 10%).

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach przeciwłupieżowych.

Opakowanie 1kg

Poleć produkt

:
:
: