Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
ING Bank Śląski
67 1050 1445 1000 0090 8055 9652
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Błyskawiczna dostawa

 

Zamów do godziny 12:00 a towar otrzymasz już następnego* dnia!

  

 dostawy.png

Olej z Miodli Indyjskiej Neem Naturalny Antyseptyk 100 ml

28.00
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 1002005001001

Indeks/kod produktu: 1002005001001

Waga: 0.1 kg

Producent: efiore

Opis produktu Olej z Miodli Indyjskiej Neem Naturalny Antyseptyk 100 ml

Naturalny olej NEEM

gęsty olej o charakterystycznym zapachu

lek na całe zło

 

Neem (Miodla indyjska), w sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane sarva nivarini, czyli „lekarstwo na wszystkie choroby”. Ma bardzo charakterystyczny zapach, intensywny zapach i kolor brunatno-zielony. Otrzymuje się go poprzez wyciskanie na zimno nasion drzewa miodli indyjskiej Azadirachta Indica. Zastosowanie olejku neem w kosmetyce oparte jest na jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i regenerujących. Jest stosowany w mydłach, szamponach, pastach do zębów i płynach do płukania jamy ustnej. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

 

Olej zastyga w temp. poniżej 23 stopni. 

 

Zastosowanie:

- do leczenia chorób włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych), do wcierania na kilka godzin przed myciem

- jako dodatek do szamponów, żeli do mycia o działaniu antyseptycznym 

- do łączenia z innymi olejkami w stężeniu 10%-90%

- do leczenia chorej płytki paznokci, dla jej wzmocnienia i pogrubienia

- do leczenia trądziku, wyprysków, alergicznych zmian skórnych, wcierać olej kilka razy dziennie

- do uśmierzania bólu i swędzenia, np. po ukąszeniu owadów

- do odstraszania owadów, kleszczy, pcheł

 

Ingredients: azadirachta indica (neem oil)

 

Kraj pochodzenia: Indie

 

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła 

Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce

 

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: