Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
ING Bank Śląski
67 1050 1445 1000 0090 8055 9652
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Błyskawiczna dostawa

 

Zamów do godziny 12:00 a towar otrzymasz już następnego* dnia!

  

 dostawy.png

Herbata Zielona Z Owocem Pigwy i Kwiatem Krokosza 100g

11.30
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 200300100606

Indeks/kod produktu: 200300100606

Waga: 0.1 kg

Producent: Natura Wita

Opis produktu Herbata Zielona Z Owocem Pigwy i Kwiatem Krokosza 100g

Herbata zielona 

Właściwości lecznicze zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków. Dowiedziono, że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C oraz wiele minerałów i mikroelementów. Lista dobroczynnego działania zielonej herbaty na nasz organizm jest dość długa. Naukowcy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.:

  • chroni przed zawałem serca,
  • łagodnie stymuluje krążenie,
  • zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • zmniejsza ryzyko zachorowań na raka,
  • wzmacnia zęby i kości,
  • reguluje procesy trawienne.

W zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia. Zawarte w niej składniki wpływają bowiem hamująco na procesy starzenia się organizmu.
Aby polubić zieloną herbatę, najpierw należałoby poznać tajniki jej zaparzania. Woda, którą zaparzamy herbatę, powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut. Jeżeli herbata ma działać na nas pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco – nieco dłużej (5-8 minut). Następnie napar przelewamy do innego naczynia aby herbata nie nabrała gorzkiego smaku, Wskazane jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy inny smak.

Owoc pigwy
Już starożytni Grecy i Rzymianie wykorzystywali drogocenne właściwości owocu pigwy. Był on uważany za owoc mityczny, którego patronką była Wenus (bogini miłości i rozmnażania), stąd przylgnęło do niego określenie „owoc miłości”.
Niewątpliwie w dzisiejszych czasach owoce pigwy nie są tak popularne jak na przykład 4000 lat temu, gdy drzewka pigwy były uprawiane na ziemiach Babilonii. A szkoda.
Owoc pigwy zawiera mnóstwo minerałów (m.in.: wapń, potas, żelazo, miedź, siarkę), witaminy: B1, B2, C, PP, prowitaminę A oraz antyoksydanty. Jest przebogaty w pektyny, które regulują poziom glukozy i cholesterolu we krwi.
Wzmacnia on odporność organizmu (poleca się podawać go po długotrwałej chorobie), ma właściwości regenerujące wątrobę, przeciwdziała biegunce i wymiotom. Dzięki dużej zawartości witaminy C wspomaga leczenie przeziębień oraz stosuje się go w leczeniu chorób układu oddechowego. Owoc pigwy wzmacnia apetyt małych niejadków, dostarczając przy tym sporo wartości odżywczych.
Jest znakomitym owocem na jesień – naturalnie uodparnia i przygotowuje organizm na zimę.

Płatki krokosza bawierskiego
Kwiat krokosza barwierskiego zawiera witaminę E, glikozydy, flawonoidy i sole mineralne.
Ułatwia trawienie i polepsza przemianę materii. Ma właściwości wzmacniające, przeczyszczające, wykrztuśne oraz pobudzające popęd płciowy.

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: